Bæreseler

Bæreseler er efter min mening et helt genialt stykke babyudstyr. Da jeg fik mit første barn Melissa benyttede jeg ikke en bæresele, men tog mig mod til at prøve en da jeg fik mit næste barn Frederik. Her fik jeg virkelige øjnene op for de mange muligheder som ligger i en bæresele. Jeg har endnu ikke prøve en slynge eller strækvikle, men mange af de fordele som bæreselen giver, kan også opnås med slynger og vikler. Eller det har jeg i hvert fald fået fortalt. Til min yngste søn Morton benyttede jeg også en baby bære sele, så her blev jeg blot bekræftet i hvor effektiv en sådan baby sele kan være. En bæresele er ikke en erstatning for en barnevogn eller klapvogn, men mere et supplement hertil.

Se også – http://baereseler.s3-website.eu-central-1.amazonaws.com

Og det giver faktisk rigtig god mening. Ser vi på mange af landende uden for Europa, så er det helt normalt at mødre bærer rundt på deres børn i de første måneder af barnets liv. Her har man kunne konstatere at den tætte kontakt mellem mor og barn, som opstår af at blive båret rundt på den måde, faktisk giver mere glade og tilfredse børn. F.eks. græder disse børn betydeligt mindre end danske børn. Noget som jeg selv også oplevede efter jeg begyndte at bruge bæreseler til mine børn.

Hvilken type bæresele skal man købe?

Prisen på bæreseler er meget forskellige. F.eks. er pris på en Ergobaby 360 omkring 1200 kroner, mens en Becute bæresele kan fås for et par hundrede kroner. En mellemting imellem disse kan f.eks. være en Childhome sele til cirka 600 kroner.
Men hvilken af disse vil passe bedst til dig? Jeg vil normalt sige, jo dyrere jo bedre, da komforten og ergonomien er langt bedre her. Med en Childhome bæresele fik jeg ømme skuldre efter at have båret rundt på Frederik i cirka 20 minutter, men i min Ergobaby 360 four position, kunne jeg efter en halv time, slet ikke mærke det. Den er langt bedre til at fordele vægten af dit barn ud på din krop, og selerne der på langt mere behagelige at benytte.
Så groft sagt vil jeg sige købe den dyreste som du har råd til. Du vil ikke fortryde det. Køber du en billig model, så ender du i mange tilfælde med at skulle ud og købe en bedre model efter nogen tid. Så derfor kan du jo lige så godt købe den gode model lige fra starten af.

Hvor skal jeg købe bæreseler?

Et andet spørgsmål man ofte hører, er hvor kan jeg købe en god bæresele? Langt de fleste babybutikker som Babysam, Danbaby eller Ønskebørn sælger bæreseler af forskellige typer. Så enten kan du vælge at gå ned i din lokale babybutik og se deres udvalg. Så har du også mulighed for lige at mærke kvalitet og bedre se designet. Eller også kan du vælge at købe dem online på sider om danbaby.dk, hvor du ofte vil kunne spare en del. Priserne på online butikkerne er ofte 10-15% lavere, end i de fysiske butikker. Men så har du heller ikke samme mulighed for at mærke kvaliteten, og se varen inden du køber. Derfor kan jeg faktisk bedst selv lide at købe mit babyudstyr i de fysiske butikker. Jeg er også den lidt gammeldags type, som elsker at shoppe i butikker, og ikke på internettet.

Men gør dig selv en kæmpe tjeneste, og prøv at bruge en bæresele i et par uger. Jeg er sikker på du vil kunne lide det. Og hvad vigtigere er, jeg tror bestemt også din baby vil kunne lide det. Den giver så mange fordele som du aldrig vil få med en barnevogn (ikke at jeg ville kunne undvære en sådan).